Kde získat šablony pro Wordpress?

19.11.2017

Pokud používáte ke správě svého webu redakční systém Wordpress, tak jste již určitě řešili a nebo pravidelně řešíte téma, kde získat kvalitní designovou šablonu pro váš web. Takovou která bude vystihovat váš byznys model, bude dle současných designových i technologických trendů a zároveň bude cenově dostupná. V ideálním případě i s garancí technické podpory a aktualizací. Ty jsou velmi důležité, protože redakční systém i používané pluginy se neustále vyvíjí a aktualizují a pokud používáte nějakou komplexní šablonu s vestavěnými moduly, tak bez její řádné aktualizace může brzy dojít ke vzájemné nekompatibilitě mezi šablonou a aktuální verzí Wordpressu. To může způsobit jak bezpečnostní problém, tak ryze praktický problém s omezenou funkčností webu v některých prohlížečích či platformách.

Jak to tedy vyřešit? Můžete použít strýčka Google a vyhledat tradiční frázi "free wordpress themes", ale já doporučuji spíše navštívit jednu z nějvětších knihoven ověřených Wordpress šablon:

themeforest.net

Portál www.themeforest.net ze skupiny Envato. Je to světově asi nejpoužívanější databáze šablon pro Wordpress. Hned na začátku zmiňuji, že se jedná o placenou knihovnu s jednou vyjímkou. Každý měsíc je  zde jeden design uvolněný zdarma, takže se vyplatí stránky pravidelně sledovat. 

Šablony jsou tu roztříděny dle jednotlivých kategorií, vyhledávat můžete i dle klíčových slov a v neposlední řadě je řadit dle oblíbenosti, počtu stažení apod. Osobně bych nedoporučoval stahovat šablony od autorů, kteří nemají žádnou historií nebo ty šablony, které mají méně jak 1000x stažení. Může to vypadat, že nepodporuji originalitu a všem vnucuji jen ty nejprodávanější šablony, ale není tak úplně pravda a má to svůj důvod. Pokud nějaká šablona, kterou si koupíte nebude dostatečně úspěšná je pravděpodobné, že autor jí brzo přestane poskytovat podporu a raději se bude věnovat jiné práci a pokud neplánujete, každý rok u svého webu měnit design, je takový přístup pro vás značně rizikový viz. výše.

Ale nebojte se, Wordpress šablon jsou tam tisíce takže těch, co splňují uvedená kritéria, jsou tam stovky. Na kreativitě tedy zásadně omezeni nebudete. Prohlédněte si tedy tuto databázi na www.themeforest.net.

Wordpressio.cz / MJ

Další online marketingové tipy a triky

Přečtěte si jako první, co je nového

Pokud používáte ke správě svého webu redakční systém Wordpress, tak jste již určitě řešili a nebo pravidelně řešíte téma, kde získat kvalitní designovou šablonu pro váš web. Takovou která bude vystihovat váš byznys model, bude dle současných designových i technologických trendů a zároveň bude cenově dostupná. V ideálním případě i s garancí...

Také často řešíte problém s tím, kde získat levně či ideálně zdarma vhodné ilustrační obrázky pro vaše články nebo inzerci? Obrázky skvěle doplní obsah článku a vzbudí ve čtenářích zájem ho otevřít. Zajímavý úvodní obrázek vám tak pomůže zvýšit atraktivitu vašeho článku.

V tomto článku bych se chtěl věnovat jednomu stále se opakujícímu dotazu. Tedy dilematu jestli je lepší mít web na vlastním hostingu běžícím pod open source řešením a nebo používat bezúdržbové hotové řešení za měsíční poplatek. Jednoduše zkráceno na dilema Wordpress nebo Webnode?